Travaliu

Cand are loc eliminarea placentei?

Dupa ce are loc expulzia, adica nasterea fatului prin canalul de nastere vaginal urmeaza etapa a 3 a travaliului caracterizata prin eliminarea spontana a placentei cunoscuta si sub numele de delivrenta.

Perioada de timp necesara eliminarii placentei este intre 10 si 30 de minute in care vei simti din nou faptul ca uterul se contracta si se strange (dar nu aceleasi dureri ) pentru a elimina placenta ce are in jur de 400-600 g la termen si 2-4 cm grosime. Medicul va examina placenta pentru a vedea daca exista modificari prezente vizibile.

Trebuie stiut faptul ca uterul se micsoreaza de la dimensiunile unui pepene la dimensiunile unui pomelo si in acelasi timp incearca sa elimine si placenta iar tu vei simti in permanenta acele contractii dar de intensitate mult mai mica.

Exista posibilitatea ca eliminarea placentei sa nu aiba loc spontan din diferite motive medicale si tu sa sangerezi si atunci medicul va fi obligat sa efectueze manevra de extractie manuala de placenta pentru a reduce rapid pericolul de sangerare si de lipsa a contractilitatii uterine (hipotonie uterina).

Dupa ce are loc eliminarea placentei poti sa imcepi sa te relaxezi in timp ce te vei uita la bebelusul tau cum este curatat si studiat de medicul neonatolog. (vezi Ce se intampla cu bebelusul  meu dupa nastere )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *