Lehuzia

Cand pot sa imi reiau activitatea sexuala?

Imediat dupa nastere,indiferent daca ai nascut natural sau prin operatie cezariana , te vei numii lehuza si vei traversa o perioada 6  saptamani in care vei avea sangerari vaginale.In primele zile, vor fi mai abundente si de culoare rosu negricios si se vor transforma in rosu deschis, rozaliu si la final in secretie transparenta usor alibicioasa. Timp de 6 saptamani, cat dureaza perioada de lehuzie nu ai voie sa ai contact sexual. Organele genitale interne si in special locul unde ai fost cusuta, respectiv cicatricile trebuie sa se vindece complet iar un contact sexual in perioada de refacere poate efectiv sa rupa toate tesuturile.

Dupa ce a trecut aceasta perioada, vei merge la medicul curant pentru a face un control general, pentru a verifica daca uterul si-a revenit la normal si daca totul s-a vindecat complet  si pentru a-ti spune daca esti pregatita pentru a-ti reincepe activitatea sexuala.

Trebuie sa sti ca, primele contacte sexuale dupa nastere vor fi total diferite ca cele dinainte de sarcina. Oboseala, modificarile hormonale si toate gandurile prezente, te vor face uneori  sa nu te stimti dorita si atunci partenerul tau are rolul principal in a discuta, a te relaxa si a-ti oferii un preludiu suficient de lung pentru a te simti confortabil in momentele care urmeaza.In acelasi timp, e posibil ca senzatie de uscaciune vaginala sa exista si atunci poate chiar va fi nevoie sa folositi un lubrifinat pentru a putea trece peste acest disconfort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *