Trimestrul III de sarcina

De ce sangerez?

Ce trebuie sa faci daca observi pete de sange sau daca sangerezi in timpul sarcinii?

Incepand cu 28 de saptamani, bebelusul din burtica incepe sa aiba sanse de supravietuire in exteriorul uterului cu ajutor specializat. Orice sangerare aparuta necesita consult de urgenta pentru a stabili cauza si tratamentul daca este necesar.

Cea mai importanta problema medicala este prevenirea unei nasterii prematura ce pot sa debuteze initial cu o sangerare minima sau cu dureri minime de burtica ascoiate cu aceasta sangerare.

In acelasi timp exista problema medicale cunoscute cum ar fi placenta praevia (vezi Ce inseamna placenta praevia ?) ce genereaza sangerare permanenta sau periodica cu care gravida este deja obisnuita. Dar, in cazul acestei probleme, la fiecare consultatie medicala dupa 24 de saptamani de sarcina, medicul tau curant trebuie sa te invete cum sa monitorizezi aceasta sangerare minina si ce semne de alarma  trebuie sa urmaresti.

Exista si alte probleme medicale imprevizibile cum ar fi decolarea de placenta normal inserata ( Vezi Ce este decolarea de placenta normal inserata ?) ce debuteaza cu o sangerare brusca si cu o burtica foarte tare. Trebui retinut faptul ca atunci cand apar aceste simptome, cel  mai important este timpul in care gravida ajunge la spital pentru a se intervenii de urgenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *