Trimestrul I de sarcina

De ce sangerez?

De ce apare sangerarea vaginala in primul trimestru de sarcina si cat de comun este acest fenomen?

Trebuie stiut faptul ca in primele 13 saptamani de sarcina riscul de avort este cu 2% mai crescut fata de trimestrul II.

In primele saptamani de sarcina pot sa apara cateva picaturi de sange, rozalii ce se considera a nu avea nici o importanta si pot fi asociate cu implantarea embrionului. Atat timp cat nu se repeta sau nu este asociat cu dureri de burtica, nu se considera a avea o importanta.

Poate exista o sangerare vaginala roz-rosiatica ce persista cateva zile, fara dureri de burtica sau alte probleme asociate si atunci trebuie neaparat consultat un medic de urgenta caci poate sa fie o amenintare de avort sau o placenta pozitionata central sau inclusiv o infectie vaginala ce necesita tratament.

Uneori, pe langa scurgerile rosiatice sau chiar sangerarile vaginale pot sa apara usoare dureri de burtica ce devin din ce in ce mai puternice. Sangerarea nu este niciodata la fel, initial poate fi mica si in cateva ore poate evolua spre severa fiind  asociata cu durerea sub forma de crampe.

Daca durerea, care initial poate fi usoara, devine in cateva ore poate severa atat la nivelul spatelui si inclusiv la nivelul bazinului si se asociaza cu sangerare masiva poate fi debutul unui avort spontan. Suna-ti medicul daca ai semnele sau simptomele unui avort, fiindca uneori exista posibilitatea, destul de mica, ca prin aplicarea unui tratament sa se opreasca evolutia nefavorabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *