Trimestrul III de sarcina

Ce controale trebuie sa efectuez?

Odata ce ai ajuns in aceasta etapa, vor incepe incetul cu incetul grijile pentru momentul nasterii dar in acelasi timp, trebuie sa stii faptul ca pornind cu aceasta varsta de sarcina nou nascutul poate face fata mediului din afara uterului cu un pic de sustinere pentru adapatare respiratorie.

Pe parcursul trimestrul III, respectiv de la 28 de saptamani, rolul controalelor este de:

  • monitorizare cresterea fetala si urmarirea unei curbe de crestere
  • masurare lichid amniotic
  • studierea miscarilor fetale si a respiratiilor fetale
  • monitorizarea placentei in privinta gradului de maturizare (imbatranire)
  • masurarea lungimii colului la fiecare control, ce trebuie sa fie peste 2,5 cm minim

In acelasi timp, rolul controalelor este de a te monitoriza pe tine ca si gravida, caci esti in perioada  in care pot sa apara multe complicatii alte sarcinii, incepand cu diabet gestational sau cresterea tensiunii.

Astfel medicul ginecolog te va monitoriza la fiecare doua saptamani pana la 36 saptamani, iar din saptamana 37 vei fi monitorizata saptamanal pana la nastere pentru a urmarii evolutia bebelusului.

In acelasi timp vei efectuta secretie la nivelul colului si vaginului la 34-36 saptamani pentru a putea trata o posibila infectie ce poate fi luat de fat in timpul nasterii vaginale, cautand in mod special Streptococul beta hemolitic ce poate afecta bebelusul la nastere.

In saptamanile 30-32 si 37-39 medicul ginecolog iti va recomanda analizele necesare pentru trimestrul III si necesare pentru nastere, in functie de modul de nastere ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *