Depresia postpartum

Cum ma vindec de depresie?

In momentul in care ai constientizat ce se intampla cu tine cere ajutor!

In primul rand vorbeste cu partenerul tau si spune-i ceea ce simti sau cu persoana cea mai apropiata tie si impreuna cautati ajutor specializat. Exista cursuri speciale dupa nastere pentru cupluri in anumite orase sau, daca nu, exista sedinte de terapie pe care le poti efectua la psihologi pentru a putea primii sfaturi specilizate penntru perioada prin care treci.

Exista posibilitatea ca in urma consultului unui psiholog, sa fie nevoie sa consulti si un psihiatru pentru a-ti prescrie o anumita medicatie necesara pentru a-ti regla hormonii fericirii si ai tristetii ce sunt secretati la nivelul creierului. Nu te speria, daca te duci la psihiatru nu inseamna ca esti nebuna (asa cum se considera in mod gresit), dar psihologul nu are voie sa prescrie nici o medicatie de care posibil sa ai nevoie pe urmatoarele 3-6 luni de terapie pentru a-ti revenii complet.

Depresia postpartum este o afectiune pe care nu  poti sa o tratezi singura, insa poti schimba anumite obicieiuri  care sa te ajute ca tratamentul prescris de medic sa abia efcetul mai repede:

  • Practica un stil de viata sanatos: incearca sa faci sport in fiecare zi, sa nu fumezi, sa iesi la plimbare zilnica cu bebelusul si sa mananci cat mai sanatos si diverdificat.
  • Imparte responsabilitatile si cu partenerul tau – nu incerca sa faci tu  totul caci nu vei reusii si in acelasi timp vei acumula o serie de frustari. Atunci cand te simti coplesita, cere ajutorul familiei si chiar unui psiholog.
  • In ficare zi 30 minute timp pentru tine: fie ca citesti, ca dormi sau ca faci baie, trebuie sa fie doar timpul tau. Mergi impreuna cu partenerul la un film, fa-i cumparaturi sau pur si simplu imbracate frumos is plimba-te prin parc pentru a te aerisi.
  • Nu cauta perfectiunea – trebuie sa tii cont de faptul ca vor fi zile mai linistite dar si zile mai agitate, fara a putea tu influenta acest lucru .Nu iti reprosa fiecare lucru caci nu vei rezolva si nici schimba nimic ci treci peste fiecare zi, cu bune si cu rele si cu bucuria de a avea un nou nascut sanatos.
  • Socializeaza: macar o data pe saptamana, impreuna cu partenerul iesiti cu prietenii la un film sau pur si simplu la un restaurant pentru afla si discuta si alte lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *