Trimestrul I de sarcina

Cum se schimba corpul meu in sarcina?

Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, gravida experimentează schimbări semnificative, atât fizice, cât şi la nivel emoţional.

In primul rand la nivelul pielii vei observa schimbari prinvind toleranta si sensibilitatea, devenind mult mai sensibila si cu posibile reactii alergice mult mai frecvente la creme sau lotiuni pe ce inainte le foloseai fara probleme. Se poate observa prezenta unei pigmentarii adica unei coloratii mai intense a pielii, in primul rand la nivelul fetei, schimbare ce poarta denumirea de cloasma sau masca gravidica si apare mai frecvent incepand cu trimestrul II si mai rar in primul trimestru.

Trebuie mare atentie la numarul de kilograme pe care le vei lua in sarcina pentru care o greutate mare luata poate accentua aparitia unor dungi rosiatice pe burta cunoscuta sub numele de vergeturi ce nu mai dispar niciodata, doar se decoloreaza dupa ce ai nascut. Se considera ca femeile fumatoare fac mai des vergeturi decat cele nefumatoare si in acelasi timp lipsa sportului accentueaza acest lucru.

Exista pe piata cosmetica multiple creme si lotiuni antivergeturi care va pot ajuta sa reduceti intensitatea culorii si a dimensiunilor, dar nu exista tratamente care sa le faca sa dispare.

La nivelul parului poti observa un par mai gros si in acelasi timp mai gras care va creste mai repede. Cantitatea de par ce cade poate fi mai mare dar in acelasi timp trebuie sa ai foarte mare grija la tratamentele de par folosite pentru a nu-ti provoca reactii alergice la nivelul scalpului.

Nu se recomanda vopsirea parului cu amoniac sau apa oxigenata in primul trimestru de sarcina, pentru ca ar putea ajunge substantele in organism si mai ales din punct de vedere al reactiei pielii.

Unghiile pot sa devina mai sensibile si sa se rupa mult mai repede si atunci trebuie atentie si o ingrijire suplimentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *