Trimestrul III de sarcina

Cum imi dau seama daca am contractii?

Pe măsură ce se apropie ziua cea mare, ai putea să te întrebi dacă vei ști să recunoștPe măsură ce se apropie ziua cea mare, ai putea să te întrebi dacă vei ști să recunoșt

Contractia uterina reprezinta senzatia de burtica intarita ce poti sa o simti incepand cu trimestrul doi de sarcina. Contractiile vor fi initial neregulate si nedureroase si de scurta durata si pot fi simtite sub diverse forma pornind de la o presiune pelvina,crampe menstruale si inclusiv dureri de spate periodice.

In momentul in care ai ajuns la termen, contractiile cresc in durata si devin mai frecvente si mai ordonate, fiind comparabile cu crampele menstruale. Durerea resimtita poate sa porneasca de la nivelul spatelui si de la nivelul burtici de sus in jos si nu dispare sub nici o forma indferent daca schimbi pozitia sau faci miscare.

Initial contractiile vor fi scurte, in jur de 15 secunde dar pe parcursul orelor vor devenii din ce in ce mai lungi si mai puternice si nu se vor mai opri. (vezi Cum imi dau seama ca a inceput travaliul)

Daca ai ajuns deja la 37 de saptamani, poti sa fi linistita si echilibrata caci bebelusul tau este la termen si a scapat de perioada de prematuritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *