Trimestrul III de sarcina

Ce sunt hemoroizii?

Reprezinta o complicatie destul de frecventa,mai ales in trimestrul III de sarcina si se detecteaza in momentul in care, atunci cand gravida are scaun mai tare si este mai constipata, va observa prezenta de firicele rosii de sange atat in toaleta cat si pe hartia igienica.

In momentul autoexaminarii, la nivel orificiul anal, vei simti prezenta unor umflaturi ca niste boabe de mazare ce reprezinta vasele de sange iesite la exterior datorita presiunii crescute date de uterul ce apasa pe vasele de sange din pelvis si in acelasi timp datorita greutatii acumulate in timpul sarcinii.

Marimea hemoroizilor poate varia de la dimensiunea unui bob de mazare la dimensiunea unui bob de strugure, in functie si de marimea vasului afectat. Aceste vase umflate pot fie sa iasa din rect la nivelul orificiului anal si sa ii poti simti  fie sa se dezvolte in interiorul mucoasei. Vasele  umflate ce se afla in apropiere orificiului anal sunt numiti hemoroizi externi, in timp ce vasele care apar mai sus in canalul anal si nu se simt la palparea excterioara sunt cunoscute sub numele de hemoroizi interni.

Datorita prezentiei acestor modifcari, poti sa ai o senzatie permanenta de disconfort, usturime sau mancarime ,durere si mai ales sangerare la defecare.

Principala cauza a hemoroizilor este reprezentata de presiunea facuta pe vasele respective, mai ales atunci cand esti constipata  caci fortarea permanenta cand te duci la toaleta pune o  presiune crescuta atat a orificiului anal cat si a zonei perineale.

Nu exista tratament care sa vindece hemoroizii in sarcina dar exista unguente sau supozitoare ce se pot aplica local pentru a reduce inflamtiile si sangerarea pana in momentul in care ai nascut.Dupa nastere,in marea majoritate a cazurilor  se vor desumfla treptat in urmatoarele saptamani cu conditia de a evita constipatia si de a aplica tratamentul recomandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *