Postnatal

Rolul tatalui

Partenerul are un rol foarte important atat pe perioada sarcinii si mai ales dupa nastere, cand trebuie sa fie de baza pentru proaspata mamica.

Pe parcursul sarcinii, gravida trebuie sa imparta cu partenerul toate emotiile si simtirile si sa ii impartaseasca toate gandurile si impreuna sa treaca prin aceasta perioada minunata dar si plina de temeri.

In momentul nasterii, initial tatal este posibil sa se simta un pic stangaci si sa nu isi gaseasca locul in noua relatie aparuta mama-nou nascut. Dar, trebuie sa stie ca joaca un rol esential in a crea o atmosfera familiala placuta  si a oferii un confort emotional sporit proaspetei mamici ce incearca si ea sa se echilibreze in noua postura.

Desi partenerul va pleca la servici, in momentul in care se intoarce acasa trebuie sa preia bebelusul si activitatile necesare, macar o perioada de 1 ora in care mamica sa poata sa foloseasca acest timp doar pentru ea si in acelasti timp, trebuie in permanenta sa comunice si observe orice schimbare la noua mamica.

Rolul moral al partenerului este de a sustine proaspata mamica, de a o ajuta in toate treburile necesare si de a incerca sa imparta noaptea in asa fel incat sa se odihneasca cu randul amandoi parintii. Tatal trebuie sa observe daca partenera prezinta o tristete permanenta, daca nu mai este la fel de comunicativa si mereu sa incerce sa comunice cat mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *