Trimestrul II de sarcina

De ce sangerez?

Incepand cu 14 saptamani de sarcina orice picatura de sange la nivel vaginal trebuie investigata pentru a vedea daca exista o problema serioasa, ce ar putea duce inclusiv la un avort spontan sau doar o minima afectiune prezenta.

In primul rand daca ai o secretie vaginala modificata, exista posibilitate ca prin iritarea permanenta a vaginului sa apara o sangerare minima ce trebuie tratata pentru ca in timp poate sa produca leziuni mai profunde inclusiv la nivelului colului. In acelasi timp, microbul care a provocat aceasta secretie poate sa urce de la nivelul vaginului la nivelul colului si de la acest nivel sa patrunda in uter si sa determine ruperea membranelor.

Trebuie mereu sa specifici daca sangerarea minima prezenta a aparut in urma unui contact sexual, manifestare ce poate sa apara uneori datorita frecarii colului si ce nu necesita tratament suplimentar.

In acelasi timp orice sangerare aparuta brusc necesita o consultatie de urgenta. Exista afectiuni ce pot pune in pericol viata fatului si inclusiv viata gravidei cum ar fi iminenta de avort, mai frecventa in trimestrul II sau decolarea de placenta normal inserata (vezi Ce este decolarea de placenta norma inserata), cu o frecventa mai mare in trimestrul III de sarcina.

Trebuie retinut faptul ca, daca te prezinti la medic in timp util, exista posibilitatea ca pentru unele afectiuni tratamentul sa fie util si sa opreasca evolutia dar in acelasi timp, indiferent de tratamentele aplicate anumite afectiuni nu pot fi oprite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *