Depresia postpartum

Cum ma descurc cu gandurile mele?

Ca proaspta mamica,  mai ales la prima nastere, vei fi coplesita de o serie de responsabilitati, care la inceput ti se vor parea extrem de greu de realizat dar in acelasi timp te vei adapta la mica fiinta ce necesita iubire permanenta.

Vei avea sentimente de teama si de iubire, de frica, vei trece de la ras copios la plans brusc, vei avea schimbari bruste de dispozitie  absolut normale in primele saptamani dupa nastere numite stari de labilitate emotionala.

Ideal ar fi, sa incerci sa te informezi cat mai mult despre ce inseamna primele luni ale nou nascutului si prin ce etape va trece pentru a intelege faptul ca si daca plange, nu i se intampla absolut nimic si daca nu doarme atunci cand vrei tu, va dormii cand vrea el si daca nu mananca acum va manca peste o anumita perioada cand ii va fi foame.

Trebuie sa intelegi ca variatiile bebelusului de somn si alimentatie sunt normale, cu zile bune zi cu zile mai grele si sa nu le consideri ca pe proprii esecuri pentru ca nu poti controla absolut totul si iti vei accentua starea de vinovatie.

Principalul lucru pe care trebuie sa il faci este sa comunici in permanenta cu partenerul sa ii explici in fiecare zi ceea ce simti si ce s-a intamplat pe parcurusul zilei si sa impartiti treburile casnice.In fiecare zi, incearca sa ai un timp doar al tau macar 30-60 min in care sa faci ce vrei tu sa dormi, sa te plimbi sau sa citesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *