Lehuzia

Pot sa raman gravida daca alaptez?

Pentru mamicile care nu alapteaza, menstruatie poate sa vina in urmatorele 6-8 saptamani dar si aici pot sa apara modificari, in functie de organismul tau.

In acelasi timp, la mamicile care alapteaza, menstruatie poate sa vina la cateva luni sau sa nu vina deloc pe perioada alaptarii, inclusiv pana la 2 ani.

Trebuie stiut faptul ca, menstruatie poate sa vina la 25 zile dupa nastere si ca absenta menstruatiei nu inseamna ca nu poti sa ramai insarcinata din nou. Pentru a avea menstruatie, trebuie mai intai sa ai ovulatie si daca ai un contact sexual in preajma ovulatiei, fara sa iti dai seama ca esti in aceasta perioada, poti sa ramai din nou gravida fara a avea menstruatie.

Exista o modalitate, din pacate folosita destul de des, aceea in care barbatul ”fereste femeia” adica inainte de ejaculare partenerul se retrage din interiorul tau pentru a nu ramane insarcinata. Aceasta metoda nu te protejeaza absolut deloc, caci partenerul elimina spermatozoizi pe tot parcursul actului sexual nu doar in momentul final si atunci va fi doar o chestie de moment, daca esti sau nu la ovulatie pentru a ramane gravida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *