Trimestrul I de sarcina

Ce controale trebuie sa efectuez?

Iată ce trebuie să faci în primul trimestru de sarcină ca totul  fie bine

  1. Ecografie de confirmare de sarcina trebuie realizata in momentul in care avem cel putin 6 saptamani de la ultima menstruatie pentru a se putea vizualiza sacul gestational intrauterin. Intotdeauna se efectueaza dupa confirmarea sarcinii cu un test de sarcina pozitiv efectuat la MINIM 10 zile de la data cand trebuia sa vina ciclul menstrual.
  2. Dublu test intre 11 saptamani si 13 saptamani si 6 zile – un examen ecografic detaliat in care se studiaza intreg fatul inclusiv maini si picioare si in care se masoara anumiti parametrii ecografici ce se trec pe un formular si cu acel formular, in 24 h, se recolteaza sange pentru a cauta valoriile a doi hormoni de sarcina.

Rezultatele obtinute incadreaza sarcina intr-un risc statistic privind sindromul Down, Sindromul Turner, Sindromul Patau si acopera in jur de 95% din sindroamele genetice dar trebuie retinut faptul ca nu este un test diagnostic ci doar de screening!

  1. Analize de trimestrul I recomandate de medicul ginecolog care includ toate analizele uzuale de sange asociate cu bolile cu transmitere sexuala Hepatita B si C, Hiv si Sifilis precum si o analiza la urina.
  2. Administrarea de acid folic 1 comprimat pe zi pana la 14 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *