Primele semne de sarcina, Trimestrul I de sarcina

Urinare frecventa

urinarea frecventa este unul din primele simptome de sarcina, care incepe in aproximativ saptamana 6 a primului trimestru de sarcina.

In primul trimestru de sarcina uterul incepe sa creasca in dimensiuni si poate sa creeze un fel presiune  asupra vezicii si iti genereze senzatia permanenta de a urina. Dar tinand cont ca dimensiunile maxime pe care le poate atinge uterul sunt totusi destul de mici in primul trimestru, simptomele generate de acest lucru sunt destul de rare. Incepand cu trimestrul III de sarcina, cand uterul a crescut in dimensiuni cam cat un pepene rosu mediu  si capul fetal apasa pe vezica o sa ai aceste senzatii extrem de frecvent si va devenii un lucru cu care vei fi extrem de obisnuita.

Cand experimentezi aceste senzatii in primul trimestru, este absolut necesar sa va testati urina pentru a vedea daca exista un microb prezent in urina sau doar o consecinta a sarcinii. Daca va iesi prezenta unui microb in urina trebuie sa va anuntati medicul pentru a primi un tratament necesar, caci in timpul sarcinii orice infectie urinara netratata poate duce la ruperea membranelor prin coborarea microbului in vagin.

In acelasi timp o infectie urinara cu un microb puternic in primul trimestru de sarcina, daca nu este tratata la timp, poate evolua in timp intr-o infectie ce urca de la vezica urinara la rinchi si poti chiar ajunge la blocajul rinichilor, in cazuri foarte rare.

Intotdeauna la controlul efectuat este obligatoriu sa comunici faptul ca urinezi mai des si inclusiv faptul ca exista si usturimi asociate sau chiar dureri in timpul mictiunii pentru ca medicul tau sa iti recomande analize suplimentare pentru a gasi cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *