Primele semne de sarcina, Trimestrul I de sarcina

Oboseala permanenta/somnolenta

In primul trimestru de sarcina, organsimul este destul de dezechilibrat datorita cantitatii foarte mare de hormoni fata de perioada in care nu erai gravida si poti avea diferite stari sau senzatii cu care nu erai obisnuita.

Daca esti foarte activa, e posibil ca uneori sa observi ca exista posibilitatea ca in anumite momente ale zilei sa simti nevoia de a te odihni macar 30 de minute, senzatie care pana atunci nu exista. Progesteronul, unul dintre hormonii de sarcina secretati in cantitate foarte mare, are rolul de a te relaxa si de a-ti crea o stare permanenta de somnolenta, cel putin in primul trimestru, motiv pentru care vei simti nevoia sa te odihnesti in permanenta.

Sfatul medicului este sa incerci sa te odihnesti cat poti de mult, mai ales pe parcursul noptii pentru a face fata cu brio unei zilei de lucru normale, in conditiile in care nu trebuie sa consumi mai mult de o cana de 250 m de cafea pe zi.

Trebuie stiut faptul ca, dupa 14 saptamani de sarcina, marea majoritatea a senzatiilor dispar caci organismul se adapteaza la noua stare dar pot sa mai apara in ultimele saptamanii de sarcina cand variatiile hormonale sunt din nou mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *