Trimestrul II de sarcina

Ce controale trebuie sa efectuez?

  1. Triplu test (16-18 saptamani) daca nu s-a efectuat dublu test in primul trimestru de sarcina sau a iesit cu valori modificate. Reprezinta un examen ecografic detaliat in care se studiaza intreg fatul inclusiv maini si picioare si in care se masoara anumiti parametrii ecografici ce se trec pe un formular si cu acel formular, in 24 h, se recolteaza sange pentru a cauta valoriile a trei hormoni de sarcina.

Rezultatele obtinute incadreaza sarcina intr-un risc statistic prinvind sindromul Down, Sindromul Turner, Sindromul Patau si acopera in jur de 95% din sindroamele genetice dar trebuie retinut faptul ca nu este un test diagnostic ci doar de screening!

  1. Morfologie fetala intre 20 si 24 saptamani ce va examina fiecare structura fetala in parte si ne va arata daca greutatea fetala este in limite normale, daca s-au format toate structurile si organele fetale, daca lichidul amniotic si placenta sunt in limite normale si va studia si lungimea colului.
  2. Testul de toleranta orala la glucoza intre 24 si 28 saptamani pentru a depista un eventual diabet de sarcina – se face prin recoltarea la nivelul unui deget a unei picaturi de sange

Modul de efectuare consta in 3 recoltarii la ore diferite in functie de indicatia medicului ce ne vor  arata daca valoarea glicemiei este in limite normale sau  daca depaseste o anumite valoare exsita suspiciunea de diabet gestational sau diabet de sarcina si medicul va va recomanda consultul de urgenta la un medic DIABETOLOG

  1. Analize de trimestrul II recomandate de ginecolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *