Travaliu

Ce se intampla cu bebelusul meu dupa nastere?

In momentul in care are loc expulzia fatului prin canalul vaginal si este extras de medic in afara vaginului are loc clamparea cordonului ombilical ce leaga placenta de abdomenul fetal.

In functie de protocoalele maternitatii in care ai nascut, exista posibilitatea ca imediat dupa nastere nou nascutul sa fie pus pe pielea ta la nivelul abdomenului, momentul numit  ”ora magica” pentru a realiza conexiunea piele pe piele intre mama si nou nascut timp de cateva minute. Dupa aceea, va fi preluat de un medic neonatolog unde va fi studiat, cantarit, masurat si curatat si cu acordul mamei i se va administra doza de vaccin  impotriva hepatitei  B precum si o doza de vitamina K (care ajuta la coagularea sangelui) in primele ore de viata.

Scorul APGAR reprezinta nota acordata la nastere la 1 minut si la 5 minute ce variaza de la 1 la 10 si arata  bunastarea fatului in momentul nasterii si are la baza monitorizare mai multor parametrii ai nou nascutului urmariti de catre medicul neonatolog:

– ritmul batailor inimii;

– culoarea pielii;

– respiratia bebelusului;

– reflexele si tonus muscular.

In functie de protocoalele maternitatilor, nou nascutul va fi infasat sau imbracat in hainele taele si va dus la salonul de nou nascuti unde va fi monitorizat pana vei fi pregatita sa mergi langa el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *