Operatie cezariana

Ce se intampla cu mine dupa operatie?

In momentul in care operatie s-a terminat, la nivelul pielii tu vei avea o cicatrice pe linia bikinilor ce reprezinta locul de unde a iesit minunea ta. Urmatoare etapa este reprezentata de curatirea pielii in jurul operatiei si mutare ta din sala de operatie catre salonul de terapie intensiva unde vei fi monitorizata cu atentia de catre personalul medical.

Este posibil sa simti mai multe lucuri ce sunt absolut normale dupa anestezia si operatie prin care ai trecut:

– tremuraturi in tot corpul ca niste frisoane pentru care vei fi incalzita cu paturi si eventual incalzitor;

– senzatia de ameateala asociata ca efect al anesteziei pentru care vei primii medicatie;

– durerea la nivelul abdomenului ce apare dupa 4-6 ore de la anestezie in momentul in care iti vei simti din nou picioarele;

– senzatie de voma  pentru care vei primii tratament.

In timpul orelor petrecute la terapie intensiva, vei fi atent supravegheata si vei primii medicamente pentru a te ajuta sa tolerezi mai bine durerea dupa operatie si toata simptomele aparute.

In functie de protocoalele spitalului, exista posibilitatea sa fi mobilizata si ridicata precoce dupa 4-6 ore sau uneori  si  dupa 12-18 ore daca vei avea montat la spate un mic tub prin care ti se mai poate baga anestezic in cantitate foarte mica pentru a nu simti durerea.

Dupa ce ai inceput sa te ridici si te poti deplasa singura vei fi mutata pe salonul din maternitate unde vei fi impreuna cu bebelusul tau, pentru a va acomoda unul cu celalalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *